TINE skal bidra til gode vaner hos barn og unge i hele Norge

TINE skal skape sunne og gode vaner hos norske barn, og har forpliktet seg til fire nye løfter som skal hjelpe foreldre og andre omsorgspersoner å ta smarte valg i en hektisk hverdag.

For Skolelyst® betyr dette at vi tar ansvaret for å tilby gode mat- og drikkeprodukter til skolebarn i hele Norge veldig seriøst. Det er superviktig for oss at produktene barna får gjennom Skolelyst® inneholder det de trenger for å yte maksimalt gjennom hele skoledagen.

1. Vi skal gjøre det enkelt for barn å få i seg 3 porsjoner meieriprodukter hver dag

TINE vil gjøre det enkelt for barn i Norge å spise meieriprodukter. Vi vet at kalsium og vitamin D er viktig for kropper i vekst. I tillegg til et variert kosthold og en aktiv hverdag er de nødvendige for at barnas skjelett skal vokse og utvikle seg normalt. Les mer om løftet her.

 

2. Vi skal bidra til sunnere vaner gjennom ansvarlig merking og markedsføring

Vi skal gi god informasjon om produktene våre, om innhold, bruksegenskaper og rolle i kostholdet, slik at foreldre selv kan ta informerte og sunnere matvarevalg. Les mer om løftet her.

 

3. Vi skal fremme fysisk aktivitet blant barn

Et godt kosthold og daglig fysisk aktivitet legger et viktig grunnlag for en god helse. TINE er en sterk pådriver for barns fysiske aktivitet gjennom lek og idrett. Les mer om løftet her.

 

4. Vi skal jobbe kontinuerlig for å tilby sunnere og mer bærekraftige løsninger

Meieriprodukter er kilde til både protein, kalsium og jod i det norske kostholdet. TINE skal tilby barnefamilien et bredt utvalg av sunne og lettere meieriprodukter. Les mer om løftet her.

I dag tilbyr Skolelyst® hele 16 forskjellige produkter. Drikkeproduktene beståer av vanlig, fersk melk, melk med kakaosmak og jordbærsmak, økologisk og laktosefri melk, eplejuice, appelsin juice, smoothie og havredrikk - alt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning. I tillegg har vi sett et stort behov for flere matprodukter, og tilbyr derfor også yoghurt, havregrøt, eplebilter, minigulrøtter og druker, samt minifiskekaker! 

Alle Skolelyst® sine produkter er utviklet i tråd med helsemyndighetenes råd for mat og drikke til barn. I tillegg har vi selvfølgelig også utviklet produkter som smaker kjempegodt, hvor posjonene og emballasjen er spesialdesignet for elever i grunnskolen.