Barnas Skog

Bli med på Barnas skog! Hva har skrukketroll med skolemelk å gjøre, og hvilket insekt er sterkere enn en bodybuilder? Dette er noen av mange svar 3., 4. og 5. klassinger vil finne i Barnas skog, en interaktiv skog elevene kan oppdage, utforske og lære i! 

Barnas skog er en interaktiv skogstur som lærer barna om skogen, artene som bor i den, og hvorfor det er så viktig at vi kildesorterer skolemelkkartongen. Tanken bak Barnas skog er å sette verdien av det å kildesortere inn i en større sammenheng. Ved å lære barna om skogen, som papirfibrene til melkekartongen kommer fra, blir det enklere for barna å forstå hvorfor det er så viktig at vi gjenvinner skolemelkkartongen. Barnas skog er et samarbeid mellom LOOP Miljøskole, WWF, Grønt Punkt Norge og Skolelyst.

Skogsturen blir aldri kjedelig igjen!

Barnas skog består av seks deler. Skoleklassene må skylle, brette og stappe skolemelkkartongene for å åpne hver del. I hver del lærer de noe nytt om skogen og artene som lever der. For å gjøre opplegget enkelt å gjennomføre i en hektisk skolehverdag, kan læreren selv bestemme hvor lang intervall det skal være mellom hver gang klassen åpner en ny del av Barnas skog.

I tillegg består Barnas skog av en kampanjeside med aktiviteter og undervisningsopplegg, som er knyttet opp mot de nye kompetansemålene i skolen. Her finner du også tips til turdager med klassen, og en film som forklarer sammenhengen mellom skog, kildesortering og gjenvinning. Den har Anders Herman Clausen fra NRK Super i programlederrollen. Barnas skog vil ha seks ulike design på TINE skolemelk med kakaosmak som lanseres i oktober.

– Det er verdifullt for oss i Skolelyst at gjenvinning av drikkekartong settes inn i en større sammenheng. Med Barnas skog lærer barna mens de drikker skolemelk, både om skogen, hvor fibrene i skolemelkkartongen kommer fra, og hvorfor det er så viktig at vi kildesorterer den, sier Birgit Irgens, Konseptansvarlig i TINE Skolelyst.

 

Er du lærer? 

Klikk her for oversiktet over undervisningsopplegget! Det er enkelt inndelt i seks kapitler, og du velger selv når og hvordan du ønsker å bruke hver kapittel i undervisningen. 

Er du forelder, eller kanskje bare en fan? Send dette til en lærer du kjenner, som du tror vil like dette. Vi liker i hvert fall dette og tror barna kommer til å elske det!