Dag 10

Hvem har familiens beste hukommelse og hvor høyt rager en sjiraff over bakken? I dag er tid for huskeleken og verdens høyeste dyr!

Husk: Bak hver oppgave har vi fylt inn hvor mange poeng dere får om dere klarer det! Men er dere ikke konkurransetypen med sans for poengtelling går det like bra å gjennomføre uten - bare se bort i fra poengene 😊

Læring: Hvor høy kan sjiraffen bli? (2-5 poeng)

Sjiraffen rager mange meter over bakken, men eksakt hvor høy kan den bli? Vi skal her frem til hele meter.

Treffer du akkurat får du 5 poeng. Er det ingen som tipper riktig får den som er nærmest 2 poeng.
Svaret finner du nederst på siden.

Aktivitet: Huskeleken (1-5 poeng)

Hvor god oversikt har dere over tingene dere har? I huskeleken skal dere starte i ett av rommene hjemme. Vi foreslår stue eller kjøkken. Dere får 1 minutt på dere til å se hva som befinner seg der, før dere alle går ut.

Deretter får én person i oppgave å gå inn igjen, og fjerne 5 ting som stod synlig fremme. Kan være en penn, en lampe, en bok - ja hva som helst. Disse gjemmer du et sted de andre ikke kan se.

De andre skal så komme inn igjen, med penn og papir - og skrive ned det de ser mangler. Tidsfristen bestemmer dere selv. Man får 1 poeng for hver ting man har riktig, men man kan ikke skrive mer enn 5 ting på lappen.

For at også han/hun som måtte gjemme unna ting i første runde skal få delta kan dere ta en ekstra runde der dere bytter om på rollene. Kan da også gjerne bytte til et nytt rom. 

Lykke til! Og ta en titt her for flere oppgaver.

 

Riktig svar: De fleste sjiraffer blir mellom 3,8 meter og 5,5 meter høye, men enkelte sjiraffer kan bli opptil 6 meter. Så riktig svar her er 6 meter


Med vennlig hilsen
Alle oss i Skolelyst®