Dag 11

I dag venter sjiraff-matte og en hyggelig telefon! Lykke til med dagens læring og aktivitet :)

Husk: Bak hver oppgave har vi fylt inn hvor mange poeng dere får om dere klarer det! Men er dere ikke konkurransetypen med sans for poengtelling går det like bra å gjennomføre uten - bare se bort i fra poengene 😊

Læring: Sjiraff på sjiraff (3 poeng)

Vi hadde vel alle blitt like sjokkert som jenta under om dette var det man så utenfor flyvinduet. Men tenk at du er i en verden hvor sjiraffer faktisk kunne balansere oppå hverandre. Hvor mange 5 meter høye sjiraffer måtte da ha stått oppå hverandre for å nå opp til flyet på 12.500 meter over bakken?

Klarer du oppgaven får du 3 poeng. Og her er det lov til å få hjelpe de yngste! Oppgaven er beregnet på elever i 4. klasse og oppover. 

Riktig svar ser du nederst på siden.

Aktivitet: Søndagstelefonen (10 poeng til alle)

Ring noen dere tenker setter litt ekstra pris på en telefon i disse dager - og som dere enda ikke har ringt. Det kan være en familiemedlem, en klassekamerat, eller kanskje noen som på grunn av sykdom eller alder må holde seg ekstra mye alene i disse dager. Vi tipper at telefonen betyr mer enn du aner :) 

Lykke til! Og ta en titt her for flere oppgaver.

 

Riktig svar: 12 500: 5 = 2500. Det vil si at 2500 sjiraffer måtte balansert oppå hverandre hvis de som sitter i flyet skulle sett den øverste.

Med vennlig hilsen
Alle oss i Skolelyst®