Dag 9

Klarer dere å løse det magiske kvadrat? Og hvem er den mest kreative kunstneren i hus? Her er fredagens Skolelyst Challenge! 

Husk: Bak hver oppgave har vi fylt inn hvor mange poeng dere får om dere klarer det! Men er dere ikke konkurransetypen med sans for poengtelling går det like bra å gjennomføre uten - bare se bort i fra poengene 😊

Challenge: Det magiske kvadrat (5-8 poeng)

Det magiske kvadrat gir både liten og stor noe å bryne seg på. Vi foreslår følgende gjennomføring, men her er det fritt frem å gjøre slik dere selv ønsker.

1) Alle får sitt eget ark hvor de tegner opp et rutenett på 3x3 ruter
2) Har dere korker (som vist under) kan dere bruke det, men ellers kan dere bruke papirlapper eller lignende.
3) Man skal så plassere ett tall i hver rute - slik at summen blir den samme vannrett, loddrett og på skrå.

Sett gjerne alarmen på en tid (eksempelvis 8 minutter). Alle som klarer det innen tidsfristen får 5 poeng. Den raskeste får 3 bonuspoeng.
Svaret finner du nederst på siden.

Aktivitet: Pannekakekunst (5-7 poeng)

Hvem er den mest kreative kunstneren i hus? Vi utfordrer dere til å lage noen kreative pannekaker denne helga. Her viser vi deg hvordan du kan lage morsomme tegninger og figurer når du steker pannekaker!

Ta gjerne et søk på YouTube for inspirasjon - eller forsøk deg på Litago-kua som vist under.

Alle som deltar får 5 poeng. Vil dere ha en liten ekstra konkurranse kan dere stemme på den mest kreative pannekaken som får 2 bonuspoeng.

Lykke til! Og ta en titt her for flere oppgaver.

 

Riktig svar: Når summen i hver rad er 15 har du gjort riktig.

Forklaring: Summen av alle korkene fra 1-9 er 45. Dersom vi deler 45 på 3 rader/kolonner finner vi at hver rad/kolonne må ha summen 15. 5 må ligge i midten fordi det er det eneste tallet med 4 kombinasjonsmuligheter som gir 15. Tilsammen er det 8 ulike varianter, men her er ett eksempel på riktig kombinasjon:

Tabell


Med vennlig hilsen
Alle oss i Skolelyst®