Påske-Challenge #2

Dagens tema er TID. Hvem i familien er best på å beregne den?

Poeng: Dersom dere ønsker en familiekonkurranse finner dere dagens poeng under selve challengen, men husk; er dere ikke konkurransetypen med sans for poengtelling går det like bra å gjennomføre uten - bare se bort i fra poengene.

Påske-Challenge (dag 2) - Idealtid

Dagens tema er TID. I denne øvelsen, kalt idealtid, gjelder det å gå en satt løype en gang på tid. Deretter skal man gå den samme løypa igjen på tid. Målet er å bruke like lang tid hver gang. Jo mindre tidsforskjell det er på runde 1 og 2, jo bedre.

Instruks følger under bildet.

 

Gjennomføring
Idealtid gjennomføres én og én. Velg en person som tar tiden. Tidtaker sier klar-ferdig-gå, og første deltaker kan begi seg ut i løypa. Skriv ned tida når deltaker kommer i mål (hun/han får ikke vite hvor lang tid som ble brukt).

Deretter er det nestemann ut. Når alle har gått én runde (inklusiv tidtaker - da er det en annen som må ta tiden), gjøres det hele en gang til.

Målet er å bruke like lang tid på runde 2 som man brukte på runde 1, så her er det lurt å finne sin egen taktikk. Noen velger å synge en sang, noen løper, andre teller sekunder inni seg - her er mulighetene mange.

Løype
Denne velger dere helt selv, men det blir ekstra morsomt om dere legger inn noen aktiviteter underveis i løypa. På bilde ovenfor har vi laget et forslag til dere. Start gjerne i stua, ha 1. stasjon på gangen, 2. stasjon på soverommet, 3. stasjon på kjøkkenet, før man kommer tilbake i mål på stua.

Avgjørelse og poeng
Den som har minst tidsforskjell på runde 1 og 2 vinner. Jo mindre tidsdifferanse, jo bedre. Har dere en familie-konkurranse er dette poengene som gis:

1. plass = 7 poeng / 2. plass = 5 poeng / 3. plass = 4 poeng / 4. plass = 3 poeng / 5-10. plass = 2 poeng

Dagens oppskrift: Påskemuffins

Muffins eller cupcakes er en favoritt hos mange. Disse smakfulle påskekyllingene gjør seg ekstra godt på kakebordet, og er morsomme og lage både for små og store. Se oppskriften her.

Vis oss din påske

 
Vi har lyst å se hvilke aktiviteter dere har hjemme hos dere i påsken! Sammen kan vi alle inspirere hverandre :) Har du lyst å dele et bilde med en morsom aktivitet, kan du gjøre det på vår facebook-side her, enten på veggen eller ved å sende oss en melding.

Lykke til! Og ta en titt her for flere oppgaver.Med vennlig hilsen
Alle oss i Skolelyst®